SztereoTrip - Az utazási podcast

Extra adás #2 - Csonka Gábor Vándorboy - Járatlan Utakon fesztivál, avagy miért utazunk?

Episode Summary

Csonka Gábor, azaz Vándorboy 12 éven át utazott a világ körül, eddig 153 országba jutott el. Most már főleg azzal foglalkozik, hogy másoknak segítsen elindulni. Ezért is szervezi a Járatlan Utakon fesztivált, immáron 7. alkalommal. Az interjú első részében a fesztiválról beszélgettünk, a második felében pedig az utazásról általában. Miért nem célja eljutni a világ összes országába? Ő hogyan indult el anno? Miért választotta a stoppolást? Mik ennek az előnyei? Milyen volt az utazás régen és milyen most? Sztereotípiákról, kultúrsokkról, önálló gondolkodásról, fenntarthatóságról, önpusztításról és még sok minden másról volt szó ebben a rendhagyó beszélgetésben.

Episode Notes

Csonka Gábor, azaz Vándorboy 12 éven át utazott a világ körül, eddig 153 országba jutott el. Most már főleg azzal foglalkozik, hogy másoknak segítsen elindulni. Ezért is szervezi a Járatlan Utakon fesztivált, immáron 7. alkalommal. Az interjú első részében a fesztiválról beszélgettünk, a második felében pedig az utazásról általában.
Miért nem célja eljutni a világ összes országába? Ő hogyan indult el anno? Miért választotta a stoppolást? Mik ennek az előnyei? Milyen volt az utazás régen és milyen most? Sztereotípiákról, kultúrsokkról, önálló gondolkodásról, fenntarthatóságról, önpusztításról és még sok minden másról volt szó ebben a rendhagyó beszélgetésben.

//Show notes//

A 15. percig a fesztiválról, utána pedig az utazásról szól a beszélgetés.

Gábor blogja, Facebook oldala

Vándorboy útitárs kereső csoport

Járatlan Utakon fesztivál Facebook esemény, előadások, workshopok

Néhány előadó a fesztiválról: Szendrő Szabolcs, Körmöczi Áron, Mayer Márton, Karádi Csaba, Valiskó Gyöngyi, Csepin Péter, Nagy Bendegúz, Szabó Ádám, Szabó Norbert, Csutka István, Kiss Róbert Richárd, Mihálffy Balázs, Talpalatnyi történetek

Fesztivál, közösség, bolt, film, zene: Simplicity fesztivál, Ázsia bt, Magyar Iszlám Közösség, Messzelátó Egyesület, Koyaanisqatsi, Orwell 1984, Spondo, Foday Musa Suso, Martina Portocarrero, "Ali Farka" Touré, Baba Zoula, Radio Tarifa

Weblap, app: Maps.me, Skyscanner, Momondo, Booking, Airbnb, utazgatok.hu, Oszkár, Blablacar, Couchsurfing

Ha tetszett ez az adás, akkor iratkozz fel a csatornánkra. Egy hét múlva kedden jön az újabb rész!

Ha kérdésed, javaslatod van, akkor írj nekünk a Facebook/Instagramon oldalunkon.